Уручене похвалнице и новчане награде најбољим ученицима

величина слова

28. јун 2017.

У Културном центру у Руми данас су се окупили најбољи ученици из Општине Рума. На свечаности коју је организовала локална самоуправа најбољим основцима и средњошколцима уручене су похвалнице и новчане награде у износу од пет хиљада динара.

Вуковце и ученике који су освојили једно од прва три места на републичким такмичењима у име румске општине поздравила је заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић.

"Желела бих прво да честитам свим добитницима Вукове дипломе, ви сте заиста понос наше општине и верујем да ћете преданим радом, као и до сада, наставити ваше образовно усавршавање. Велику заслугу за ваше успехе свакако имају и ваши учитељи и наставници. На нашим просветним радницима је велика одговорност да помогну у стварању поштених, одговорних и образованих младих људи који треба Општину Рума и наше друштво у целини да воде ка путу просперитета. Зато и вама упућујем посебну захвалност и из личног искуства знам колико сте поносни на ваше ученике", рекла је Марија Стојчевић.

Да би се Вукова диплома добила потребно је издвојити доста времена за вредан и предан рад, тврди Николина Чалић ученица ОШ "Душан Јерковић" и додаје да је и поред успеха у школи имала и простора за дружење и бављење спортом.

"Сада када ми је уручена Вукова дипломе схватам и да ми се сав труд који сам уложила исплатио. Веома сам захвална мојим наставницима који су радили са мном и што су извели на прави пут и мене и друге ученике. Сви моји другари из разреда су поносни на мене и искрено су ми честитали", казал је Николина која ће своје школовање наставити у Гимназији.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001