Након обуке у Женском едукационом центру лакше до посла

величина слова

22. јун 2017.

Kovacevic, Pavlovic i KojicАмеричка агенција за међународни развој (УСАИД), представници Oпштине Рума и компаније Инсерт доо свечано су обележили успехе двогодишњег програма унапређења вештина радне снаге који је понудио програме обуке незапосленим женама у Сремском округу.
Пројекат се заснивао на јавно-приватном партнерству са фирмом Инсерт доо и Oпштином Рума, које су заједничким снагама осмислиле модел који се бави потребама за радном снагом на локалном нивоу.

“УСАИД је са поносом подржао пројекте који су заједно са владом Србије и приватним сектором радили на унапређењу како економског развоја тако и пословног окружења за развој приватног сектора”, истакла је Лора Павловић, директорка Канцеларије за демократски и економски развој у УСАИД-у.
У претходних 12 месеци, 23 жене је похађало курсеве из области производње обуће, док је 21 добила посао одмах након завршетка обуке; 20 жена је завршило почетни курс познавања информационих технологија, а 19 њих је завршило почетни и нижи средњи ниво познавања енглеског језика. Укупно, 62 незапослене жене су завршиле курсеве обуке у Женском едукационом центру.

"Општина Рума планира да настави подршку Женском едукационом центру и његовим текућим и будућим активностима усмереним ка другим секторима привреде који имају снажан потенцијал за развој, укључујући и партнерства која се фокусирају на уклањање препрека запошљавању и развоју приватног сектора”, рекао је Стеван Ковачевић, преседник СО Рума.

Жарко Којић, директор фирме Инсерт доо казао је да центар нуди курсеве обуке који су у складу са утврђеним потребама у Сремском округу у области производње обуће, заједно са програмима обуке у области тзв. “меких” вештина, као што су познавање енглеског језика и информационих технологија.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001