Articles

XIX Ликовна колонија у ГЦ "Срем"

величина слова

15. јун 2017.

Likovna kolonijaУ Геронтолошком центру "Срем" јуче је са радом почела 19. Ликовна колонија под називом „Моје успомене“.

На овогодишњој тродневној Колонији учествује 25 сликара из Срема, а њима се у раду придружила и корисница Установе, Бранка Лончаревић.

Уметнике је на отварању ликовне колоније, поздравио директор ГЦ „Срем“, др Зоран Славујевић и пожелео им да се осећају пријатно и инспиративно.

 

Уметници су наши драги гости и пријатељи, имају апсолутну креативну слободу и сигуран сам да ће и овога пута бити надахнути у свом ставаралаштву. Ликовна колонија у нашој установи доноси увек посебну атмосферу и радост у наш центар. Поседујемо велики број слика које су резултат рада са ове колоније и драго нам је када смо у прилици да управо те слике, од којих многе имају велику уметничку вредност, можемо да поклонимо високим гостима који нашу установу посећују ", рекао је Славујевић.

Уметнички програм Колоније клавирском музиком употпунила је Исидора Живановић, ученица Музичке школе “Теодор Тоша Андрејевић” из Руме.
Радови настали током колоније ће и овога пута остати у установи и красити иначе леп и уређен простор Геронтолошког центра у Руми.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian