1. Дечије олимпијске игре предшколаца Срема

величина слова

15. јун 2017.

Decija olimpijada У организацији Предшколске установе „Полетарац“, Удружења спорт за све „МОСТ“ а под покровитељством Општине Рума, наш град ће бити домаћин 1. Дечије олимпијаде предшколаца Срема.

У суботу, 17.6.2017. са почетком у 10 часова на спортским теренима Техничке школе у Руми, малишани из читавог Срема такмичиће се у појединачним дисциплинама скока у даљ из места, бацању вортекса и трчању на 30 метара и екипној дисциплини, надвлачењу конопца. Игре су мала имитација правих Олимпијских игара, а малишани ће се својски трудити да прикажу своје умеће, баш као прави спортисти – олимпијци.

Игре су промоција правих вредности којим спорт може да допринесе правилном здравственом развоју и васпитању деце. Мото игара је „Радост у победи – достојанство у поразу“: Промотер манифестације је успешни српски кајакаш, Милан Ђенадић, освајач европске и светске златне медаље у кајаку – четверцу.

Част и боје румске екипе браниће најуспешнији предшколци на недавно завршеним 6. Румским дечијим олимпијским играма предшколаца, која је као манифестација постала регионалног карактера и значаја, и уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину постала пример квалитетног рада и бриге о деци.

Да би се малишани освежили соковима и сладоледом, добили дипломе и медаље, игре су поред Општине Рума, подржала и друштвено одговорна предузећа, прави „пријатељи деце“: „Унипрогрес“ доо, „Пословност“ доо, „Agroglobe“ doo, „Марко – градња“, „ББ електроник“доо, Савез спортова Општине Рума и Савез спорт за све Војводине.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001