Обележен дан добровољних давалаца крви

величина слова

14. јун 2017.

Поводом 14. јуна, Светског дана давалаца крви, Општинска организација Црвеног крста Рума традиционално је у Градској кући доделила признања јубиларним даваоцима крви са територије румске општине. Пријему су присуствовали и представници Службе за трансфузију крви из Сремске Митровице, као и представници Општинске управе општине Рума.

Румска општина и наша организација Црвеног крста је поносна на готово 1900 људи, наших суграђана, добровољних давалаца крви, истакао је Мирослав Милошевић, председник Црвеног крста Рума.
„Црвени крст општине Рума је у 2016. години организовао укупно 18 акција, на којима је учествовало 1093 даваоца, од којих је више од 150 нових. На омладинским акцијама крв је дало преко 100 ученика средњих школа“, рекао је Милошевић.

Petković VladicaУ току прошле године 58 давалаца стекло је право да добију признање Црвеног крста. Грађани који су крв дали 35 пута су Аћимовић Слободан, Цвијић Зоран, Јанић Стеван и Вишњић Жељко. Радаковић Ненад и Станковић Чедомир дали су крв 50 пута, а Петковић Владица из Вогња 75 пута. „Почео сам да дајем крв давно, 79. године и сада ми је то навика. Док ме здавље служи наставићу и даље да дајем. Одазивао сам се на позив и учествовао и у ванредним акцијама, једноставно осећам потребу да помогнем људима“, рекао је Петковић.

Додели признања присуствовао је и Светислав Дамјанчук, шеф Одељења за друштвене делатности Општинксе управе општине Рума. „У име локалне самоуправе захваљујем се свим људима доброг срца који су својом хуманошћу вероватно спасили многе животе. Желим да буде још више давалаца крви, али да не будемо у прилици да је користимо већ да нам служи као златна резерва. Локална самоуправа и даље ће подржавати активности Црвеног крста, а пре свега организацију трансфузије и давања крви као и низ других хуманих програма“, рекао је Дамјанчук.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001