Стипендије за најталентованије спортисте румске општине

величина слова

13. јун 2017.

stipendijeОпштина Рума ове године стипендира 15 младих, талентованих спортиста са по 8.400 динара месечно.

Најталентованије спортисте данас су у Градској кући угостили председник Општине Рума Слађан Манчић и члан Општинског већа задужен за спорт Александар Бундало, а том приликом спортске наде наше општине су потписали и уговоре о додели стипендија.

Председник Манчић је нагласио да румска локална самоуправа подржава младе спортисте у њиховом настојању да постижу што боље резултате и на тај начин промовишући себе, свој спорт, али и нашу општину.

"Рума је спортски град у томе нема сумње. Праве се сјајни резултати у појединачним спортовима, веома смо успешни у борилачким спортовима, сматрам да би требао да се направи искорак у појединим екипним спортовима, јер наш град то заслужује. Општинске стипендије овим младим спортистима су пре свега награда за њихов досадашњи рад, али оне им морају бити и подстрек да остваре још боље резултате. Награђеним стипендистима, али и свим спортистима у нашој општини желим успешне каријере без повреда", рекао је Манчић.

 

Tanja DjapicЧланица омладинске репрезентације до 19 година, али и сениорске селекције Србије Тања Ђапић фудбалерка "Војводине" се захвалила Општина Рума на стипендији.

"Веома ми значи подршка мога града, поготово јер женски фудбал још увек није толико афирмисан у Србији. Ја сам тренирала и кошарку, рукомет, одбојку, тенис, али сам ипак највише заволела фудбал и драго ми је да сам донела добру одлуку", казала је Тања која је осам година тренирала у Школи фудбала "Рума" код тренера Петра Столића.

Млади џудиста "Руме" Никола Курјега је напоменуо да је за њега општинска стипендија признање, али и обавеза да се максимално посвети вољеном џудоу.

Stipendije"Стипендија ми веома значи пошто сам уложио пуно у овај спорт. Драго ми је што се сав тај уложени труд и рад исплатио на спортском плану и ван њега. Поносан сам што сам данас овде међу најтелентованијим спортистима наше општине", рекао је Никола.

Кошаркашица ЖКК "Рума 92" Тијана Турчиновић верује да би њен успех могао да мотивише и друге девојчице да почну да тренирају кошарку.

"Мени ова стипендија много значи зато што промовише кошарку у Руми, јер она није толико ескпонирана као можда неки други спортови. Кошарка је генерално наш најтрофејнији спорт, постоји много талентоване деце и можда би и родитељи требали мало да их мотивишу и убеде их да дођу бар на један тренинг", поручила је Тијана.

Стипендије се исплаћују од 1. марта 2017. године до 31. децембра 2017. године.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001