Представа "Моја ти"

величина слова

12. јун 2017.

PlakatУторак, 13. јун у 20.00 часова
Велика дворана Културног центра Рума

Атеље 212 Београд
Олга Димитријевић

Моја ти

- претпремијера -

Режија: Александра Милавић Дејвис
Играју: Светлана Цеца Бојковић, Тања Бошковић, Горица Поповић, Софија Јуричан и Иван Михаиловић
Цена улазнице - 700 динара


Текст Олге Димитријевић тематизује старост, усамљеност, смрт, пролазност, суочавање са променама, слободу и безграничност љубави, значај пријатељства, али и нелојалност и грамзивост, те консеквентну борба за правду. Такође, отвара и питања трулости друштвеног система, корупције у правосуђу и опште неправде према немоћним појединцима.

Ова драма се битно издваја због специфичности стила, необичног сусрета поезије и драме, једноставности чистих емоција које носи и поетске стилизације која ту осећајност помера на поље јединствене естетичности.

Фрагментарне структуре, комад чини 17 сцена уоквирених прологом и епилогом.

Ауторка текста се, између осталог, храбро бави граничним темама, љубави и пријатељства између старих људи, као и љубави између особа истога пола, при чему друга тема не укључује уобичајеније нападну театралност, већ необичну нежност, топлину зрелости. Текст “Моја ти” битно отвара и проблем ејџизма, дискриминације старих људи у друштву које фаворизује младост. Такође, поетски, али и комички се руше баријере између овог и оног света, кроз њихово дискретно преплитање.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001