Одобрен пројекат “Усвајамо знање за школу и живот”

величина слова

8. јун 2017.

TempusЧланови тима за писање пројекта ССШ “Бранко Радичевић” Ивана Станковић, Ивана Капетановић и Даниела Васић као координатор пројекта, написале су пројекат под називом “Усвајамо знање за школу и живот ” и поднеле предлог пројекта Фондацији Темпус. Оценом екстерних евалуатора, пројекат је одобрен за финансирање. Вредност пројекта за мобилност шест наставника ради стручног усавршавања је 9.156 евра.
Фондација Темпус је основана 2002. године, ради омогућавања учешћа Републике Србије у Темпус програму, чији је циљ подршка унапређењу високог образовања
. Од 2014. је надлежна за спровођење компоненте образовања у оквиру великог програма Еразмус+ за образовање, младе и спорт.

Пуну подршку чланови тима су имали и даље имају од директора школе Мирка Зрнића, који је препознао важност учешћа школе у оваквом програм.
Србија први пут учествује у оваквој врсти пројеката који су од ове године доступни и за средњошколско образовање.
Од 27 пријава пројеката у области стручног образовања у Србији девет је одабрано за финансирање.

Наставници "Бранкове" школе имаће могућност да се едукују у реномираној школи, тј. институту у Португалији, на јесен као и у пролеће наредне године. У процесу дуалног образовања који је актуелан и у повоју у Србији, наставници и ваннаставно особље школе стећи ће актуелна знања и умећа из личних области едукације.
Пројекат ЕУ у оквиру Ерасмус+ програма тек је почетак сарадње и у наредној школској години планирају се доста обимнији пројекти и размене наставника, али и ученика са земљама ЕУ.
Средња стручна школа “Бранко Радич
евић” до сада је успоставила интеркултуралне размене са Русијом, као и са Швајцарском, где сваке године најбољи и најактивнији ученици имају прилику да осете и доживе другачију врсту образовања ван своје земље.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001