"Тројка из блока" - Успешан почетак хуманитарне акције у Руми

величина слова

8. мај 2017.

Pikado turnirРума ће ове године 1. јула по други пут бити домаћин спортско-хуманитарног турнира "Тројка из блока".

Ове године средства се прикупљају за вишечлану социјално угрожену породицу из Путинаца, а као увертира за "Тројку из блока" синоћ је у румском пабу Harold Mr. Stinking Goat одржан хуманитарни пикадо турнир.

У доброј атмосфери, дружење и хуманост су били у првом плану, а Румљани су сакупили 14.620 динара, што је предзнак за још један успешан турнир "Тројке из блока" у Руми, тврди Урош Марковић из хуманитарне организације "Срби за Србе", која је идејни покретач спортско-хуманитарног пројекта "Тројка из блока".

 

Uros Markovic"Поента целе приче "Тројка из блока" је да неку социјално угрожену породицу одведемо у бољу будућност. Рума то зна и те како и прошлогодишњи турнир у Руми је био један од финансијских најуспешнијих и том приликом је сакупљено је 325.750 динара. Од ове године увели смо новину да пред сваку "Тројку из блока" организујемо хуманитарни турнир у разним друштвеним играма и уједно медијски промовишемо и централни догађај - такмичење у брзом шутирању тројки. Данашња прикупљена средства у Руми иду у исти фонд, као и она која ћемо прикупити 1. јула на теренима код Дома здравља. Ове године помажемо једној социјално угроженој породици из Путинаца", рекао је Марковић и захвалио се локалној подршци удружењу уличних уметника "Проактив фамилија" и румском Пикадо клубу "Харолд".

Пикадо турниру је присуствовала је и седмочлана породица Јеремић за коју је и организована прошлогодиња "Тројка из блока" у Руми.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001