Одржана VIII седница СО Рума

величина слова

7. јун 2017.

SO RumaMање од двадесет минута трајала је данашња седница СО Рума, а усвојено је свих пет тачака дневног реда. Разлог за сазивање седнице је усвајање Предлога Одлуке о давању сагласности на конверзију потраживања Општине Рума према "Митросрем" а.д. из Сремске Митровице.

Начелник Општинске управе Општине Рума Душан Љубишић је поновио да је румска локална самоуправа добила препоруку Владе Републике Србије да да сагласност да се потраживања према Митросрему конвертују у трајни улог, односно капитал акционарског друштва.

"Вредност потраживања још увек не знамо. Следећи корак је да ову Одлуку пошаљемо у Министарство финансија, тј. Пореску управу, која ће и утврдити вредност са свим припадајућим каматама и то закључно са даном 31.12.2016. године", рекао је Љубишић.

Председник СО Рума Стеван Ковачевић најавио је одржавање још једног заседања до краја јуна, а на дневном реду наћи ће се Извештаји о раду јавних предузећа и установа чији је општина оснивач, а након чега ће уследити краћа летња пауза.

На седници су усвојени Средњорочни план пословне стратегије и развоја ЈУП „План“ Рума за период од 2017. до 2021. године као и Дугорочни план пословне стратегије и развоја за период од 2017. до 20126. године, као и Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације на територији Општине Рума.

У оквиру тачке избори и именовања разрешено је дужности и именовано неколико чланова Савета за друштвене делатности, Управног и Надзорног одбора Дома здравља "Рума".

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001