Турски инвеститор нови власник румског Мотела - Посао за 25 радника

величина слова

6. јун 2017.

Beret Išašir i Slađan MančićТурски инвеститор "Yayla" нови је власник румског Мотела "Узелац" . Турска компанија планира велика улагања, како би румски мотел поново засијао пуним сјајем. Радови ће се спроводити у неколико фаза, а у првој која је већ почела, биће уложено нешто преко пола милиона евра.

Тим поводом данас је у Градској кући одржана конференција за медије на којој су говорили представник компаније "Yayla" за Балкан Берет Ишашир и председник Општине Рума Слађан Манчић.

Представник турске компаније је напоменуо да "Yayla" улагаже капитал у више различитих делатности. Овај инвеститор у Србији већ има неколико турских ресторана покрај ауто-путева, а бави се и пољопривредом у Срему и уложиће средства и у прехрамбену индустрију.

"Имамо велике планове за ревитализацију румског мотела. У фазама ћемо пуштати у рад прво мотел, затим свечану салу, план нам је да радимо и кетеринге за фирме које послују у овом делу Србије. Реновирање објеката је већ кренуло. Наравно због почетка сезоне, нећемо све радове окончати одмах, јер не желимо да пропустимо туристичку сезону која траје до октобра. Ипак, наредне сезоне сви они који посете наш мотел имаће прилике да уживају у потпуно новом амбијенту", рекао је Берет Ишашир и додао да је румски мотел има 60 соба са 170 кревета.

Председник Општине Рума Слађан Манчић је нагласио да је локалној самоуправи веома битно да поред инвестиција и нових радних места, привредни раст паралелно прате улагања и у туризам и смештајне капацитете.

"Општина Рума жели да се развија у свим сферама. Свакако да је важно што ће и 25 радника из области угоститељства добити посао у Мотелу. Колико сам обавештен у румском мотелу тренутно ради само један радник. Ми смо као локална самоуправа захвални свима онима који уложе свој капитал у развој наше општине. Пожелео бих господину Берету пуно среће у раду и да Рума једним модерним мотелом и његовим смештајним капацитетима употпуни своју угоститељску и туристичку понуду", казао је председник Манчић.

Берет Ишашир је позвао Румљане заинтересоване за рад у угоститељству да дођу у мотел на разговор за посао. Према његовим речима румском мотелу су потребни: кувари, рецепционари, конобари, собарице, чувари и менаџери. У румском мотелу ће посао добити и десет радника из Турске.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001