Извештај са XXVIII седница Општинског већа

величина слова

5. јун 2017.

Седница Општинског већа у РумиДанас је у Градској кући одржана XXVIII седница Општинског већа општине Рума.

Чланови Већа изгласали су три предлога Решења о употреби средстава текуће буџетске резерве. Дом здавља „Рума“ упутило је молбу председнику општине Рума за куповину санитетског возила за превоз пацијената на дијализу. Председник општине Слађан Манчић рекао је да је куповина овог возила неопходна јер је возни парк Дома здравља у лошем стању.

„Општинско веће је донело одлуку да помогне и да издвојимо из средстава текуће буџетске резерве 3,5 милиона динара. Надам се да ће то возило у што краћем року бити купљено и на тај начин омогућити пацијентима и радницима Дома здраља адекватнији превоз“, изјавио је председник Манчић. На седници су такође одобрена средства у износу од 2.064.064 динара за санирање дела кровне конструкције у амбулантама у Путинцима и Павловцима.

Општинско веће дало је сагласност да се потраживање општине Рума према Акционарском друштву за пољопривредну производњу „Митросрем“ Сремска Митровица конвертују у трајни улог општине Рума у капитал „Митросрем“ АД.

Председник општине Слађан Манчић„Добили смо препоруку Владе Репулбике Србије да дамо сагласност и конвертујемо наша потраживања према Митросрему да уђу као наш капитал у власнички удео у овој фирми. Заказаћемо седницу Скупштине општине Рума по хитном поступку с обзиром да процедура коју Влада спроводи везано за Митросрем тражи да убрзано доносимо одлуке“, рекао је председник Манчић.

На седници су усвојени Средњорочни план пословне стратегије и развоја ЈУП „План“ Рума за период од 2017. до 2021. године као и Дугорочни план пословне стратегије и развоја за период од 2017. до 20126. године.

Српској православној црквеној општини Никинци одобрен је износ од 100.000 динара у сврху плаћања трошкова замене дотрајале столарије.

 

На данашњој седници Већа усвојен је и предлог о образовању Пројектног тима за ревизију Стратегије руралног развоја општине Рума 2011-2021.године. Задатак Тима је спровођење активности везаних за ревизију Стратегије руралног развоја општине Рума, како би се ажурирала и модификовала у складу са актуелним трендовима и даљим правцима руралног развоја, иницијативама везаним за економски развој и приоритетним пројектима и потенцијалним изворима финансирања.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001