Одржан Сајам запошљавања

величина слова

1. јун 2017.

Сајам запошљавања у РумиУ организацији Националне службе за запошљавање и локалне самоуправе данас је у Спортском центру "Рума" организован Сајам запошљавања на којем је 18 компанија које послују на територији наше општине изразило потребу за запошљавање више од 350 радника. Стварање услова за максимално упошљавање свих грађане општине Рума је у сваком случају у првом реду свих приоритета када је у питању политика наше локалне заједнице, истакао је председник Скупштине општине Рума, Стеван Ковачевић.

 

„Ми смо у последњих неколико година остварили значајне резултате на том пољу довођењем неколико веома значајних инвеститора. Успели смо у знатној мери да смањимо стопу незапослености, а циљ нам је да ту стопу спустимо испод 10 посто. Један од начина да се успостави веза и комуникација између послодавања и незапослених јесу и овакви сајмови и због тога ми ако локална заједница подржавамо напоре који се у том погледу чине и поздрављамо одржавање овог сајма“, рекао је Стеван Ковачевић.

 

Драган Сикимић, заменик директора Националне службе за запошљавање, истакао је да Национална служба за запошљaвање има изузетно добру сарадњу са локалном самоуправом.

„Ја се надам да ускоро Рума неће имати незаослених уопште и мислим да је то реално. Био сам на отварању друге фазе Хачинсона, трећа фаза почиње ускоро. То је одличан пример како стварањем повољног привредног и пословног окружења инвестиције које су већ дошле расту и наравно то ће привући и нове инвеститоре све за добробит локалне привреде и грађана Руме који ће имати прилику и да бирају где ће радити, што ће у конкуренцији између већ присутних инвеститора неминовно довести до повећања плата. 350 нових радних места је добар резултат за сваки сајам и за веће градове него што је Рума. Сајам ће свакако бити успешан. Ефекти сајма тају шест месеци и онда обично организујемо други сајам. Ово је прилика да послодавци могу директно да поразговарају са кандидатима и стекну прве утиске, али и кандидати могу да у разговору са представницима послодавања одлуче где ће конкурисати“, рекао је Драган Сикимић.

 

На Сајму имамо и нове послодавце који одпочињу производњу у 2017. години, рекла је Маријана Грабић, директор филијале Сремска Митровица Националне служба за запошљавање

„Позван је велики број незапослених лица који на нашој евиденцији активно траже посао и на овом Сајму они имају могућност да провере своје шансе за запослење, да виде која су то знања и вештине које им недостају како би што пре дошли до запослења“, изјавила је Маријана Грабић.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001