4. Међународни фестивал једноминутног филма "Mister Vorky 2017"

величина слова

31. мај 2017.

Mister VorkyУ Културном Центру Рума од 2. до 4. јуна одржаће се 4. Међународни фестивал једноминутног филма “Mister Vorky 2017“, на којем ће бити приказано 105 домаћих и страних једноминутних филмова. Фестивал се одржава под покровитељством Општине Рума и Министарства културе Србије.

Отварање четвртог Међународног фестивала једноминутног филма “Мистер Воркy 2017“ је у петак, 2. јуна, са почетком у 20 часова. На отварању ће наступити Гимназијски вокални састав са филмском музиком, а потом следи Први такмичарски програм, са видео презентацијом чланова жирија и селектора, на крају вечери биће отворена изложба “Воркапић-цртежи“. У склопу фестивала биће организована предавања, презентације и концерт. Организатор фестивала је Ворки тим Рума.

Програм Фестивала ће бити богатији другог и трећег дана. Осим у Културном центру, биће организовани програми и у Градској библиотеци и у Дому омладине, каже Драган Цакић, директор Фестивала. „Биће приказано 105 филмова из целог света, највише из САД-а и Шпаније, али има и филмова из земаља као што је Иран што нисмо очекивали у том броју, чак седам. Што се тиче окружења видећемо филмове из Хрватске, Словеније и Македоније, а биће приказано и седам филмова из Србије који су доста квалитетнији у односу на филмове са претходних фестивала“, рекао је Цакић.

Опширније на сајту Ворки тим Рума

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001