Успешно реализован други догађај у оквиру пројекта "Умрежавање градова и укључивање грађана за заштиту водних ресурса у Европи"

величина слова

30. мај 2017.

Други пројектни догађај у оквиру пројекта "Умрежавање градова и укључивање грађана за заштиту водних ресурса у Европи - H20 WR" , који се финансира из програма ЕУ, Европа за грађане и грађанке, мере 2.2. Мреже градова, одржан је од 24. до 26. маја 2017 у општини Праг 9 у Републици Чешкој.

Одобрена средства ЕУ за реализацију овог пројекта износе 142.500,00 евра. Носилац пројекта је општина Рума а партнери су следећи: Туристичка организација општине Рума, општина Праг 9 -Чешка, град Нашице - Хрватска, општина Разлог - Бугарска, оштина Литија - Словенија и Сигет - Мађарска.

У оквиру другог догађаја, сви партнери су активно учествовали и пренели своја искуства и примере добре праксе у реаговању у ванредним ситуацијама, односно поплавама. Одржане су презентације пројектних партнера на тему заштите водних ресурса у Европи, сарадње општина учесница на предстојећим пројектима/програмима које ће ЕУ пројектовати за наредни програмски период.

 

Поред тога, организација догађаја је обухватила и презентацију реаговања многобројне ватрогасне службе општине Праг 9 у случају одбране од поплава која своје радне задатке спроводи у складу са сертификованим ЕУ стандардима и принципима. У том смислу, учесницима је приказана најсавременија опрема која се може применити за реаговање у оваквим ванредним ситуацијама. Ово је употпуњено обиласком предузећа ЈАП ЈАЦИНА које се бави производњом, продајом и дистрибуцијом производа и материјала који се користе за заштиту од поплава и пожара у многим земљама ЕУ.

Учесници пројекта су присуствовали централном догађају општине Праг 9 - догађају Микро-клима, који се организује већ десет година у општини Праг 9 и који обухвата све кључне аспекте заштите животне средине онако како их прописује ЕУ у својим директивама и регулативама.

Према динамици H20 WR пројекта, следећи догађај је планиран у септембру, у Разлогу - Бугарска.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001