Example of Table Blog layout (FAQ section)

Матурантски плес ученика "Душанове" школе

величина слова

29. мај 2017.

Матуранти ОШ "Душан Јерковић" плесом су се опростили од основне школе. Уз аплаузе подршке родитеља, наставника и ученика нижих разреда матуранти су плесали уз композиције: "Слепи миш", Бечки валцер, Ужичко коло и "Пингвин денс".

Ученици су кореографије спремали са наставницом физичког васпитања Мајом Бреберином.

"У почетку је било мало отпора, међутим, ученици су брзо променили мишљење и са ентузијазмом су приступили вежбању. Матурантски плес се у Европи изводи искључиво уз композицију Јохана Штрауса Млађег "Слеп миш", али смо се ми одлучили да одиграмо и Бечки валцер и Ужичко коло, што је иначе и део наставног програма. Такође, у данашњи програм смо уврстили и популарну, шаљиву забавну игру "Пингвин денс"", казала је Маја.

Директор ОШ "Душан Јерковић" Лаза Миличевић је напоменуо да би матурантски плес у овој школи могао да постане традиција.

"Ово је по први пут да се у румској општини ученици осмог разреда од своје школе опраштају матурантским плесом. Данас су плесали сви ученици осмих разреда, њих укупно деведесет двоје. Овај матурантски плес би могао да постане и традиција у нашој школи, али то ипак највише зависи од самих ученика и њихове жеље да на овај начин заокруже своје осмогодишње школовање", изјавио је директор Миличевић.

Поред матурског плеса ученици су данас и симболично у небо пустили балоне на којима су биле исписање њихове жеље.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001