Матурантски плес ученика "Душанове" школе

величина слова

29. мај 2017.

Матуранти ОШ "Душан Јерковић" плесом су се опростили од основне школе. Уз аплаузе подршке родитеља, наставника и ученика нижих разреда матуранти су плесали уз композиције: "Слепи миш", Бечки валцер, Ужичко коло и "Пингвин денс".

Ученици су кореографије спремали са наставницом физичког васпитања Мајом Бреберином.

"У почетку је било мало отпора, међутим, ученици су брзо променили мишљење и са ентузијазмом су приступили вежбању. Матурантски плес се у Европи изводи искључиво уз композицију Јохана Штрауса Млађег "Слеп миш", али смо се ми одлучили да одиграмо и Бечки валцер и Ужичко коло, што је иначе и део наставног програма. Такође, у данашњи програм смо уврстили и популарну, шаљиву забавну игру "Пингвин денс"", казала је Маја.

Директор ОШ "Душан Јерковић" Лаза Миличевић је напоменуо да би матурантски плес у овој школи могао да постане традиција.

"Ово је по први пут да се у румској општини ученици осмог разреда од своје школе опраштају матурантским плесом. Данас су плесали сви ученици осмих разреда, њих укупно деведесет двоје. Овај матурантски плес би могао да постане и традиција у нашој школи, али то ипак највише зависи од самих ученика и њихове жеље да на овај начин заокруже своје осмогодишње школовање", изјавио је директор Миличевић.

Поред матурског плеса ученици су данас и симболично у небо пустили балоне на којима су биле исписање њихове жеље.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001