Одржана XXVII седница Општинског већа

величина слова

26. мај 2017.

Opštinsko većeЧланови Општинског већа су на данашњој седници дали сагласност на измену Плана јавних набавки Општинске управе Општине Рума за 2017. годину. Разлог за измену Плана су трансферна средства са виших новоа власти. Наиме, Општина Рума је добила из АП Војводине 7,5 милиона динара за уређење атарских путева, а Министарство привреде је у општински буџет уплатило 100 милиона динара за финансирање изградње пречистача отпадних вода.

"Поред тих 7,5 милиона динара, Општина Рума је издвојила и сопствена средства у износу од 12 милиона динара, за уређење атарских путева. Тендер за најбољег понуђача ће бити данас расписан, а уредиће се атарски путеви у Платичеву, Буђановцима и Жарковцу", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Он је напоменуо и да би Општина Рума ускоро могла да приходује и од нове продаје земљишта у индустријској зони "Румска петља", јер постоји интересовање инвеститора за улагање у ову атрактивну радну зону.

Усвојено је и Решење о додели средстава црквеној општини Кленак. Одобрено је 250.000 динара за постављање фасаде на парохијском дому и реновирање храмовне капије.

Општинско веће је усвојило и неколико молби за помоћ. За организацију музичког фестивала Удружењу музичких стваралаца "Акорд" одобрено је 30.000 динара, исти износ одобрен је и репрезентативцу Србије у боди билдингу Мирославу Главонићу за трошкове наступа на Европском првенству у Мађарској. За санацију куће на којој је причињена велика материјална штета услед пожара, Веће је одобрило новчану помоћ и Душану Кукићу из Малих Радинаца у износу од 50.000 динара. Већници су подржали и Предлог Правилника о додели помоћи у натури у Општини Рума.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001