Одржана 22. седница Социјално - економског савета

величина слова

19. мај 2017.

SesНа данашњој седници Социјално - економског савета разматран је Извештај о извршењу буџета Општине Рума за период од 1. јануара до 31. марта 2017. године, а чланови савета су анализирали Извештај Одељења за локалне јавне приходе, у оквиру ког је образложена пореска политика у нашој општини. Пред крај седнице је анализирана инвестициона клима у Општини Рума и дискутовано је о новим најављеним улагањима у румске индустријске зоне, казао је председавајући СЕС-а и начелник Општинске управе Општине Рума Душан Љубишић.

"Извештај о буџету је показао уједно и да спроводимо добру пореску политику. Извршење наших изворних прихода, који су најзначајнија ставка у буџету, се одвија по плану. Опет бележимо и тренд раста прихода по основу пореза на зараде, иако су од 1. јануара ступиле на снагу законске измене и локална самоуправа сада приходује 74% пореза на зараде уместо досадашњих 80%. То такође указује да смо на правом путу", истакао је Љубишић.

На седници је било речи и о Платформи Социјално-економског савета Војводине у коју су уврштени примери добре праксе из рада румског СЕС-а.

"Социјални дијалог је основ демократског друштва, а Општина Рума је по много чему позитиван пример. Тако сада постоји иницијатива да рецимо све локалне скупштине у Војводини и Србији дају социјалним партнерима место у скупштини и омогуће им право да учествују у дискусију, без права гласа. То у Руми постоји већ шест година и ми смо на то поносни. Нама је драго да је то препознато као важан сегмент скупштинског рада и да друге локалне самоуправе желе да преузму наш модел", рекао је Драго Тешић, члан Социјално-економског савета и представник синдиката у овом савету.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001