Економско оснаживање интерно расељених лица

величина слова

19. мај 2017.

Ekonomsko osnazivanjeШест интерно расељених лица са Косова и Метохије, који живе на територији Општине Рума, потписали су данас уговоре у оквиру пројекта економског оснаживања Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, који је подржала и румска локална самоуправа,

Помоћ у износу до 200.000 динара су добили Нада Васић из Добринаца, Малина Милић из Грабоваца, Добривоје Рибаћ из Хртковаца, Милош Павић из Руме, Биљана Педић из Руме и Славиша Бурсаћ из Руме.

Корисници помоћи су махом добили помоћ у виду алата и опреме за започињање пољопривредне производње, а у наредном периоду још три лица ће добити помоћ у виду опреме за постављање пластеника, изјавио је председник СО Рума Стеван Ковачевић.

"Ми полазимо од става да је успешна и задовољна локална заједница она у којој су успешни и задовољни њени појединци. Сваки напредак сваког појединца и сваке породице у исто време је и допринос напретку наше заједнице. У сарадњи са Комесаријатом ми смо у веома кратком периоду најпре доделили пет монтажних кућа за избегла лица, редовно током године учествујемо у програмима доделе грађевинског материјала за решавање стамбених проблема и ова средства која су намењена за економско оснажење заправо су средства која су намењена за уклапање тих људи у живот ове локалне заједнице и за њихов даљи допринос нашој локалној самоуправи", сматра Ковачевић.

 

Nada VasicНада Васић из Добринаца је изразила своју захвалности Комесаријату и локалној самоуправи уз констатацију да јој помоћ веома значи.

"Моја породица је имала тежак живот. Кад смо избегли 1999. године из Косовске Каменице остали смо без свега и захваљујући добрим људима полако смо градили живот из почетка. Хвала Комесаријату и Општини Рума на помоћи за економско оснаживање. Ми смо до сада захваљујући њима добили кућу, грађевински материјал и сада опрему за покретање пољопривредне производње", казала је Нада.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001