Aсфалтирање улице Милоша Обилића

величина слова

16. мај 2017.

Општина Рума ће у одржавање и санирање путне инфраструктуре ове године уложити 50 милиона динара буџетских средстава. Улица Милоша Обилића у Руми је прва у којој су почели радови на уређењу коловоза, а након завршетка посла креће санирање и асфалтирање и других улица са лошом путном инфраструктуром у Општини Рума.

Радове у улици Миоша Обилића данас је обишао и председник Општине Рума Слађан Манчић, који је напоменуо да је иницијатива за асфалтирање потекла од самих грађана поменуте улице.

"Улица није велика, асфалтира се око 200 метара коловоза, ширине 3 метра, тако да већ данас очекујем и завршетак целокупног посла. Улица је била у изузетно лошем стању те је санација била неопходна. Из општинског буџета финансирамо радове, а вредност је око 1,3 милиона динара. Драго ми је што су грађани ове улице задовољни, јер они су пре неке две недеље дошли код мене и информисали ме да је улица у лошем стању. Стручне службе су изашле на терен, улицу смо заједно обишли, с обзиром да свакодневно овуда пролазим и донели смо одлуку да се она асфалтира", изјавио је Манчић.

Бака Марија Ђурић која станује у улици Милоша Обилића сведочи да је асфалт био у лошем стању. "Улицом се није могло проћи од рупа. Тротоар је доста узан, тако да ако овуда идете са колицима за бебе, или са инвалидским колицима морате мало прећи и на коловоз, а ту због рупа нисте могли ни да макнете. Веома сам срећна што ћемо сада имати лепшу и бољу улицу", истиче Марија.

Након улице Милоша Обилића, механизације ће се преселити у Железничку улици, где ће се санирати део од семафора на центру до пумпе "Лукоил".

„Железничка улица је веома важна улица, веома прометна. Мислим да би радови требали да почну већ за два, три дана, а асфалтираће се око 500 метара те улице. Упоредо ће кренути и крпљење ударних рупа у селима наше општине“, казао је Манчић.

Подсетимо, да је недавно у Руми завршено и асфалтирање улице Вељка Дугошевића.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001