Србија најбоља на Балканском првенству у савате боксу - Румљанима два злата и једно сребро

величина слова

15. мај 2017.

Srdjan ZivancevicСрђан Живанчевић и Јована Касап освојили су златне медаље на Балканском првенству у савате боксу, које је протеклог викенда одржано у Руми, док је трећи члан Савате бокс клуба "Рума" Алекса Станишић заустављен у финалу.

Срђан је медаљу освојио у сениорској конкуренцији, док су Јована и Алекса наступили у јуниорској конкуренцији.

На дводневном такмичењу је учествовало око 100 такмичара из Грчке, Мађарске, Словеније, Босне и Хецеговине, Хрватске, Црне Горе и Србије.

У укупном пласману највише одличја је освојила репрезентација Србије, 14 златних, 7 сребрних и 2 бронзане медаље, друга је хрватска селекција са 8 златних и 5 сребрних, док су трећи Грци са 2 злата и 5 сребрних и једном бронзом.

Балкански шампион у дисциплини assaut Срђан Живанчевић (категорија до 85 кг.) је на суверен начин стигао до титуле, потврдивши вансеријски таленат.

"Феноменалан је осећај сваки пут када из ринга изађеш као победник. Припремао сам се вредно за ово такмичење и испунио сам циљ. У томе ми је много помогао и мој тренер Миодраг Ракић, селектор Мирослав Оџић и све колеге из репрезентације које су ме храбриле пред ово такмичење", казао је Живанчевић, светски вицешампион из 2013. године.

Председник Балканског савате бокс комитета и председник Савате савеза Србије Миодраг Ракић изразио је задовољство успешно организованим такмичењем у Руми.

"Изузетно ми је драго што је Рума угостила оволико спортиста из седам балканских земаља. Репрезентација Србије је потврдила квалитет и на овом такмичењу о чему сведочи и број медаља и ми смо презадовољни. Румљани могу бити поносни на наше суграђане Срђана и Јовану који су постали балкански прваци, као и на Алексу, који је по нама незаслужено, на поене 2:1, изгубио финални меч. Упутио бих велику захвалности и генералном покровитељу трећег Балканског првенства Министарству омладине и спорта, на помоћи при организацији такмичења", изјавио је Ракић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001