Председник Манчић посетио ХКПД "Матија Губец"

величина слова

12. мај 2017.

Председник Општине Рума Слађан Манчић посетио је данас Хрватско Културно Просветно друштво “Матија Губец” из Руме, једно од најстаријих друштава у Војводини, основано давне 1903. године.

Председника Манчића су дочекали чланови друштва предвођени председник ХКПД "Матија Губец" Павлом Шкроботом. Они су првог човека румске општине упознали са радом друштва, али и његовом историјом, традицијом и показали му сталну поставку фотографија које красе просторије друштва и сведоче о плодном раду ХКПД "Матија Губец".

Председник Манчић је искористио посету и да преда поклон рачунар које је овом друштву донирала локална самоуправа.

"Најкраће речено импресиониран сам. Ово ми је први пут да као председник долазим у посету ХКПД "Матија Губец", али сам одмах схватио да је реч о изузетно озбиљном друштву, што најбоље потврђује и податак да постоје и раде у нашем граду већ 115 година. Поклон у виду рачунара је симболичан знак захвалности на томе што су деценијама уназад промовисали нашу Руму, не само у Срему и Србији него и у другим државама. Ово друштво може да рачуна на помоћ Општине Рума и у будућности, јер је оно то свакако и заслужило", изјавио је Манчић.

Председник ХКПД "Матија Губец" Павле Шкробот се захвалио председнику Манчићу на посети и досадашњој сарадњи, а локалној самоуправи на поклоњеном рачунару.

 

"Општина Рума дуги низ година подржава наш рад. Ми смо и ове године добили средства из буџета за пројекте са којима смо конкурисали и веома смо на томе захвални. Ове године нас очекује организација једног великог догађаја у јуну, када ћемо угостити сва удружења која носе назив Матија Губец из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине. Ја морам напоменути да иако имамо предзнак хрватски у називу, ми смо Румљани, Сремци и увек смо пуног срца промовисали наш град, у коме живимо већ 250 година и не планирамо да из њега одемо", казао је Шкробот.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001