Одржана XXVI седница Општинског већа - на помолу нова инвестиција

величина слова

12. мај 2017.

Opstinsko veceЧланови Општинког већа усвојили су на данашњем заседању Предлог Одлуке о избору организације која ће извршити процену тржишне вредности парцеле бр. 6679/1 к.о. Рума. Процену ће обавити Пореска управа, филијала у Руми, а реч је о земљишту у власништву Општине Рума у радној зони "Румен", за које је заинтересован један озбиљан инвеститор, казао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

"Ово Општинско веће смо и заказали да би убрзали процедуру за расписивање огласа за продају земљишта. Контактирао нас је доста озбиљан инвеститор, који је спреман да добар део инвестиције реализује већ у септембру. Инвеститор би требао да запосли између 100 и 150 радника, а ми смо се у прелиминарним разговорима договорили да плата тих радника не буде испод 500 долара на месечном нивоу. Надам се да ће та одлука и бити испоштована, јер нама су такве инвестиције и потребне. Наш циљ, у овом тренутнку, је да упослимо незапослене људе са већом стручном спремом и омогућимо им боља примања", рекао је Манчић.

Оглас за продају земљишта ће бити расписан вероватно већ следеће седмице, а парцела је површине 1ха 48ари 13 метара квадратних.

Једногласно је усвојен и Извештај о извршењу Одлуке о буџету Општине Рума за период 01.01.-31.03.2017. године. Укупно остварени приходи и примања Општине Рума у поменутом периоду износе 347.788.316,96 динара, односно 16,89% бруто планираних прихода и примања, док су бруто извршени расходи и издаци 319.190.456,44 динара, односно 15,5%. Шефица Одељења за финансије, привреду и пољопривреду Биљана Дамљановић је напоменула да је, као и претходних година, у прва три месеца реализација буџета мања од очекиване, али да се у наредним кварталина очекује процентуално далеко боље извршење.

Веће је донело одлуку да се помогне цркви Светог Николоја из Малих Радинаца са 200.000 динара, а средства ће бити утрошена за замену дотрајале столарије.

На данашњој седници је одобрена и једнократна новчана помоћ за лечење детета Љубици Симетић из Добринаца у износу од 30.000 динара.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001