Рума домаћин Балканског првенства у саватеу

величина слова

11. мај 2017.

ПлакатУ суботу и недељу 13. и 14. маја, у Спортском Центру у Руми биће одржано Првенство Балкана у саватеу у организацији Балканског савате комитета, Савате савеза Србије и Савате бокс клуба "Рума".

Наступиће седам земаља са преко 100 учесника који стижу у Руму у петак у Хотел "Парк", где ће бити смештени заједно са нашом репрезентативцима. "Гости који нам долазе су наши драги пријатељи са којима сарађујемо дуго година и никада нисмо имали ни један инцидент него увек пријатељске и спортске односе. Земље које наступају су: Босна и Херцеговина, Хрватска, Грчка, Словенија, Мађарска, Црна Гора и Србија", рекао је Миодраг Ракић, председник Савате савеза Србије.

У суботу након финала одржаће се и изборна скупштина Балканског савате комитета након које се седиште комитета сели у Руму, Србију наредне две године. Комитетом ће председавати Миодраг Ракић који је последње две године потпредседник Балканског савате комитета.

Четворо спортиста Савате бокс клуба "Рума" пласирало се у репрезентацију Србије. Они ће нас представити у суботу и недељу у дисциплини assaut савате:
- Јована Касап до 52кг
- Алекса Станишић до 60кг
- Никола Ракић до 65кг и
- Срђан Живанчевић до 85кг.

Покровитељ организације Балканског првенства у саватеу у Руми је Влада Републике Србије - Министарство омладине и спорта.

Првенство ће пратити медијске куће из Београда, Новог Сада и Руме.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001