Обилазак индустријских зона и сарадња ватрогасаца Руме и Берзенбрика

величина слова

10. maj 2017.

Одборници из Берзенбрика и градоначелник овог немачког града др Хорст Бајер обишли су данас радну зону "Румен" у Руми и индустријску зону "Румска петља", где им је председник Манчић презентовао тренутне привредне активности у Руми и информисао их са расположивим капацитетима, али и радом компанија које послују у овим радним зонама: "Хачинсон", "Албон", "Калцедонија", "Инсерт", "Healtcare Europe", "Inconnect" "Capitol grouop"и "Румекон".

"Наши пријатељи из Немачке су се на лицу места уверили какве су озбиљне светске компаније уложиле свој новац у Руму. Када је у питању пословна клима, Рума је и више него на добром гласу и заиста нам је искрена жеља да у нашу општину инвестира и једна немачка компанија из регије у којој се налази Берзенбрик", истакао је Манчић.

Рума и Берзенбрик успоставиће сарадњу и између ватрогасних служби два града. Начелник Одељења за ванредне ситуације Сремска Митровица Стеван Пејић упознао је данас, у Ватрогасном дому у Руми, госте из Немачке са радом ватрогасно-спасилачких служби у Срему, а са др Жељком Драгићем начелником ватрогасне службе и његовим замеником Денисом Линдеманом и чланом управног одбора Томасом Штајнкампом је разговарано о будућој сарадњи две службе.

Такође, постоји и могућност да Берзенбрик до краја ове године донира и једно возило румским ватрогасцима.

Након тродневне посете Руми делегација Берзенбрика одлази у Београд где их чека пријем у амбасади СР Немачке и Народној скупштини Републике Србије.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001