Општина Рума презентовала пројекат социјалне инклузије на Сајму ЕУ

величина слова

8. мај 2017.

Eu i SrbijaДелегација Европске уније у Србији 5. маја 2017. године у Зрењанину организовала је Сајам ЕУ пројеката "ЕУ и Србија на делу". Сајам ЕУ пројеката у овом граду био је организован у оквиру традиционалног догађаја Европско село. На Сајму су представљени пројекти из десет различитих области у којима је ЕУ активно учествовала: помоћ ЕУ поплављеним подручјима, запошљавање, социјално економски развој дунавске регије, социјална укљученост и помоћ расељеним и избеглим лицима, као и ромској популацији, цивилно друштво, медији и људска права, култура, прекогранична сарадња, образовање, иновације.
Пројекат Општине Рума "Више искуства за више могућности - Унапређење социјалне инклузије и запошљавања Рома у Руми", изабран је као пример добре праксе и презентован је на Сајму заједно са пројектима Општина Ковачица и Стара Пазова.

Eu projekat RumaСајам ЕУ пројеката свечано су отворили Јадранка Јоксимовић, министарка без портфеља задужена за европске интеграције и Оскар Бенедикт, вршилац дужности амбасадора Делегације Европске уније у Србији. Након отварања његова екселенција господин Бенедикт посетио је штанд на коме је Општина Рума презентовала пројекат и разговарао са представницима пројектног тима.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001