Министар Александар Вулин посетио ГЦ "Срем"

величина слова

5. мај 2017.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин посетио је данас Геронтолошки центар „Срем“ у Руми, за чије је опремање и функционисање ресорно министарство од 2014. године до данас издвојило приближно 13,5 милиона динара.
Овај геронтолошки центар, који је прошле године обележио четири деценије рада, одржава висок стандард својих услуга и корисницима омогућава да у добрим условима достојанствено проведу треће доба
, истакао је министар Вулин.

"Ово је добар геронтолошки центар у који вреди улагати. Политика Министарства је да државни геронтолошки центри не заостају за приватним. Државни домови за старе могу бити само или бољи или истог квалитета као приватни. Зато и улажемо значајна средства како бисмо тако нешто и омогућили. Поред оних основних услуга здравствене заштите и медицинске неге веома је важан и однос запослених према корисницима. У Руми смо са тим факторима врло задовољни, а задовољни смо, јер су корисници задовољни. Можете некада за дан посете министра нешто да наместите и прикријете, међутим, у установи са оволиким бројем корисника је то немогуће и уосталом ја нисам овде први пут и знам какав је однос према корисницима", нагласио министар Вулин, који је данас обишао све објекте ове установе и разговарао са корисницима.

Директор ГЦ "Срем" др Зоран Славујевић је напоменуо да се, без лажне скромности, може констатовати да је ова установа лидер у региону када је реч о пружању социјалних услуга.

"Изузетно смо захвални министру Вулину на посети и морам казати да смо до сада добили значајна средства од ресорног министарства. Та средства су нам омогућила да уложимо у инфраструктуру и техничко опремање, да створимо још пријатнији амбијент, на задовољство свих наших корисника, што нам је заправо и најважније", изјавио је директор Славујевић и додао да је у разговору са министром Вулином било речи и о збрињавању особа који болују од Алцхајмерове болести, за шта су потребни посебни услови смештаја и неге.

Сарадња локалне самоуправе и ГЦ "Срем" је више него добра сматра заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић.

"Трудићемо се да ту традицију наставимо и у наредном периоду. Ова установа је најбољи репрезент социјалне заштите не само у нашој општини него и шире. Руководство има значајне планове за унапређење постојећих услуга и покретање нових и свакако да ће им локална самоуправа бити "ветар у леђа"", казала је Марија Стојчевић.

Приликом данашње министарске посете корисници су извели пригодну приредбу, а министар Вулин је присуствовао и раду бројних секција у ГЦ "Срем".

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001