Модернизација рада Општинског већа

величина слова

4. мај 2017.

Opstinsko veceУсвајањем Предлога Одлуке о изменама и допунама Пословника о раду Општинског већа Општине Рума, на последњој XXV седници, створени су предуслови за модернизацију рада Већа, али и смањење трошкова и буџетске уштеде. Сада је Пословником предвиђено увођење таблета, па ће се сав материјал члановима Већа слати у електронској форми, што ће омогућити велике финансијске уштеде.

Подсетимо, недавно је локална самоуправа свим одборницима локалне Скупштине на реверс поделила лаптопове, чиме је окончана пракса штампања материјала, што је често поразумевало и неколико десетина хиљада утрошеног папира. Када се узму у обзир и уштеде у гориву приликом доставе материјала, јасно је да ће се средства уложена у модернизацију веома брзо исплатити", сматра председник Општине Рума Слађан Манчић.

"Након модернизације рада Скупштине, наредни корак је бржи и ефикаснији рад Општинског већа. Већници ће убудуће материјал за седнице добијати у електронској форми, и сваки члан Већа ће на коришћење добити таблет. Тиме ћемо, као што је то случај био и са Скупштином, направити уштеде у потрошњи папира, тонера, смањити трошкове одржавања копир апарата, који нису мали, као и потрошњу горива", изјавио је председник Манчић.

Чланови Општинског већа би требали већ на неком од првих наредних заседања да задуже таблете, док ће одборници СО Рума прву седницу са лаптоповима имати већ сутра.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001