Example of Table Blog layout (FAQ section)

Општинско веће - Усвојене две мере за подршку пољопривредника

величина слова

11. април 2017.

VećeXXIV седница Општинског већа одржана је данас у Градској кући у Руми. На дневном реду се нашло 12 тачака дневног реда и све су једногласно усвојене.

Веће је донело Програм мера подршке за спровођење пољoпривредне политике и политике руралног развоја општине Рума за 2017. годину. Општина Рума ће и ове године суфинансирати камате за пољопривредне кредите, а за ту намену обезбеђено је 5 милиона динара. У оквиру Програма издвојено је и 5 милиона динара за осигурање усева, плодова, вишегодишњих засада, расадника и животиња.

"Ово је трећа година заредом како финансирамо камате у износу до 10 процената за краткорочне кредите. Ова мера је у претходне две године оправдала своје увођење и пољопривредницима доста значи и за пролећну сетву, али и за касније измирење потраживања. Први пут смо определили 5 милиона за субвенционисање осигурања. Прошле године катастрофалан лед је погодио поједине делове наше општине и ми на овај начин желимо да подстакнемо људе да осигурају своје усеве. Обе мере имају за циљ да помогну пољопривредницима", поручио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

На седници је усвојено и неколико одлука које се тичу рада ЈП "Водовод". Румском "Водоводу" је одобрена набавка два путничка и два теретна возила, али и усклађивање Статута са важећом законском регулативом, те средњорочни и дугорочни планови пословне стратегије и развоја.

Са важећим Законом о култури је усклађен и Статут Градске библиотеке "Атанасије Стојковић", Рума.

Већници су подржали две измене буџетске апропријације у износима од 332.000 и 169.000 динара, како би се финансирала поправка котла за централно грејање у вртићу у Првомајској улици и платили радови на изградњи Еко учионице у основној школи у Никинцима.

Чланови Већа су одобрили новачну помоћ у износу од 100.000 динара Лидији Каваз за лечење детета. За обележавање Светског дана Рома Ромском удружењу "Бела Ромкиња" је одобрено 100.000 динара. Све три жалбе на Решења Одељења за локалне јавне приходе су одбијене(жалбе Милоша Вучковића из Руме, Анђе Вујић из Вогња и РЕНЕС Д.О.О из Београда).

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001