Никиначка школа добила Еко учионицу на отвореном

величина слова

11. април 2017.

Eko ucionicaОШ "Бранко Радичевић" у Никинцима од ове седмице има могућност да организује наставу и на отвореном. Протеклог викенда у дворишту школе постављена је Еко учионица на отвореном, радове вредне 295.000 динара је финансирала Општина Рума у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду(средства за рурални развој), а посредством Локалне акционе групе "Срем ИН".

Одржавање наставе у учионици на отвореном била је вишегодишња жеља руководства школе, али и никиначких ђака, казала је директорица ОШ "Бранко Радичевић" Мирјана Јанкелић.

"Интензивно смо четири године маштали да наше школско двориште оплеменимо једном учионицом на отвореном, тј. летњиковцем. Иначе, прва идеја се јавила пре десет година. Сада када су снови остварени деца су више него одушевљена, а ми имамо услове за наставу на отвореном, у једном лепом амбијенту", изјавила је директорица Јанкелић.

Подсетимо постављање Еко учионице у дворишту никиначке школе је био један од десет пројеката које су предложили грађани Општине Рума и за које се гласало у оквиру пројекта "Партиципативно буџетирање".

"Постављање Еко учионице у Никинцима је доказ о важности процеса "Партиципативног буџетирања" за локалну заједницу. Дакле, овај пројекат није добио потребан број гласова да би ушао међу пет које ће Општина Рума финансирати у овој години. Међутим, препознат је као добар пројекат, од велике важности за ученике и локална самоуправа је нашла модел за финансирање и никиначки ђаци сада имају много лепши амбијент у школском дворишту", истакао је Драган Косановић, шеф Одељења за локални развој и координатор Тима за имплементацију пројекта "Партиципативно буџетирање".

Директорка Агенција за рурални развој Општине Инђије и координаторка ЛАГ-а "Срем ИН" Ивана Пејовић Шеврт је оценила да је изабран прави тајминг за постављање Еко учионице.

"Иде лепо време и сигурно ће ученици до летњег распуста уживати у учионици на отвореном. Надам се да ћемо као комшијске општине продубити сарадњу и да заједничким снагама реализовати бројне пројекте", рекла је директорица Пејовић Шеврт.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001