15 породица добија помоћ у грађевинском материјалу

величина слова

7. април 2017.

PotpisУговоре о додели помоћи у виду грађевинског материјала данас је у Градској кући у Руми потписало 15 избегличких породица. Грађевински материјал у вредности до 9.000 евра добиле су породице из Руме, Никинаца, Платичева, Хртковаца и Жарковца, а реч је о помоћи у оквиру Регионалног стамбеног програма, II талас.

Укупна вредност овог пројекта је 126.000 еура, а испорука грађевинског материјала очекује се почетком маја, казала је заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић.

"Регионални стамбени програм се спроводи од 2013. године. Општина Рума је узела учешће и у I и у II таласу и до сада је збринуто више од 40-ак породица. Ми очекујемо и проширење II таласа и поделу додатног грађевинског материјала, али и сеоских кућа", рекла је Марија Стојчевић.

KorisniciУговоре су у Градској кући данас потписали: Јован Којић, Стеван Гњатовић, Јован Станојевић, Небојша Мркић, Јованка Иванчевић, Ненад Босанац, Максим Каваз, Нада Симић, Милан Радаковић, Жарко Ћујић , Нада Симић, Дамир Раданац, Божо Иванчевић, Љубо Видовић и Милан Буловић.

Један од корисника који је добио грађевински материјал је Небојша Мркић, који је 1995. године избегао из Хрватске. Небојша каже да је ово први пут да добија помоћ и да је веома захвалан Комесаријату за избеглице и миграције, те Општини Рума и донаторима.

"У Руму смо дошли из Хрватске након "Олује". Живели смо код рођака у Орловићевој улици у Руми, затим у Буђановцима, па онда опет у Руми. У десет кућа смо били подстанари, док се нисмо коначно уселили у нашу. Сада ћемо је уредити како и приличи. Конкретно нам фали стамбеног простора, нас пет живи у скученом простору. Захваљујући помоћи коју смо добили ми ћемо подићи још један спрат са две собе и купатилом, заменићемо кров, олуке, урадићемо фасаду, бетонирати двориште", каже Мркић.

Данијела Бакула из Повереништва за избеглице и миграције Општине Рума је кориснике обавестила да ће материјал ће бити испоручен у две туре.

"Како не би долазило до злоупотреба предвиђене су и контроле радова. Материјал не сме да се отуђи. Овог пута се материјал испоручује у два дела и прате се радови. Након што се утврди да је први део материјала правилно утрошен следи друга испорука", рекла је Данијела Бакула.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001