Рума домаћин 18. Републичког такмичења из области ветеринарске медицине

величина слова

7. април 2017.

TakmicenjeСредња пољопривредно -прехрамбена школа "Стеван Петровић Бриле" домаћин је овогодишњег 18. Републичког такмичења из области ветеринарске медицине.

За тродневно такмичење у Руми се пријавило 25 школа из Србије, а свечаном отварању јуче, у свечаној сали Пољопривредне школе, присуствовали су бројни републички и покрајински званичници.

Такмичење је свечано отворио помоћник министра пољопривреде и бивши ученик румске Пољопривредне школе Ненад Катанић, који је напоменуо да је Пољопривредна школа у Руми у самом врху образовних установа у Србији.

Katanic i Pupovac"Сама чињеница да на државном такмичењу учествује 25 школа, што је рекордан број, је за поштовање. Сваки ученик који учествује на такмичењу је већ победник, јер су та деца, доказано најбоља у својим школама. Верујем да ће ови ученици бити носиоци будуће праксе и знања о пољопривреди у Србији. Пољопривреда је најбитнији посао у Србији и зато све већи број младих људи почиње да се бави пољопривредом. Држава је у претходном периоду уложила много средстава у пољопривреду. Преко закона о подстицајима ми се трудимо да афирмишемо пољопривреду пре свега код младих, па тако по први пут имамо правилник који се односи на младе пољопривреднике и издвојена средства намењена онима који започињу пољопривредну производњу", казао је Катанић.

Milan KovacevicЗаменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Милан Ковачевић је сагласан да је румска школа један од лидера у  пољопривредној струци, како у Војводини, тако и у Србији.

"Нема сумње да су се у Руми окупили најбољи ђаци, који ће имати прилику да демонстрирају стечена практична знања. На располагању ће им бити врхунски услови које нуди румска школа и ту пре свега мислим на новоизграђени, велелепни Кабинет за ветерину и сточарство, ", казао је Ковачевић.

Директор СППШ "Стеван Петровић Бриле" Милан Пуповац је нагласио да је школи указана велика част доделом домаћинства.

"Да би била домаћин оваквог еминентног такмичења школа мора да испуни строге критеријуме прописане од стране ресорног министарства. С обзиром да ми имамо потпуно нови кабинет за ветерину и сточарство, животиње и све оно друго неопходно за организацију такмичења донета је одлука да ми будемо домаћини. То је уједно и доказ какав капацитет и потенцијал има Пољопривредна школа у Руми", рекао је Пуповац.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001