Example of Table Blog layout (FAQ section)

Куглашице избориле пласман у европска такмичења - медаље за румске савате борце

величина слова

5. април 2017.

ZKK SremУ последњем колу "Супер лиге Србије" куглашице ЖКК "Срем" из Руме су оствариле победу над екипом зрењанинског "Баната"(5:3 у интерним бодовима). Победом су Румљанке заузеле изванредно треће место у такмичарској 2016/2017. години, а када томе додамо и друго место у националном Купу, јасно је да је иза ЖКК "Срем" једна од најуспешнијих сезона у 25 година постојања клуба!

Освајањем трећег места Румљанке су обезбедиле излазак на европску сцену, тј. у НБЦ Куп који се ове године игра у Минхену.

Протеклог викенда у Руми је одржано Првенство Србије за кадете, јуниоре и сениоре на којем је наступило 58 такмичара из 14 клубова. Организатор првенства био је Савате бокс клуб "Рума" и Савате Савез Србије, а покровитељи Министарство омладине и спорта РС и Општина Рума.

Најуспешнији клуб био је Савате клуб "Горан Остојић" из Београда. Од спортиста из Руме Александра Ђорђевић, сениорка до 52кг, освојила је сребрну медаљу, а Марко Видаковић, кадет до 75кг, освојио је бронзану медаљу. За наступ на Балканском Првенству у репрезентацији Србије пласирао се само Срђан Живанчевић у дисциплини асу саватеу, који је у марту, у Обреновцу, освојио златну медаљу. Већ следећи викенд у Новом Саду се одржава Првенство Војводине у асу саватеу за јуниоре и сениоре, а крајем месеца и Првенство Србије за пионире и кадете у асу саватеу. Балканско првенство се одржава од 12. до 14. маја 2017. године у Спортском Центру у Руми.

Биће ово најзначајније такмичење у Србији у савате спорту 2017. године на којем очекујемо 8 земаља учесница, чији спортисти ће бити смештени у Хотелу "Парк" у Руми.

Остали резултате румских клубова протеклог викенда можете погледати овде.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001