Створени предуслови за изградњу пречистача отпадних вода

величина слова

23. март 2017.

Vorkapić i MančićПредседник Општине Рума Слађан Манчић и директор Републичке дирекција за имовину Републике Србије Јован Воркапић потписали су данас у Градској кући уговор о преносу власништва над парцелом 3883/29 у Западној индустриској зони(Индустријска зона "Румен").

Влада Србије је одобрила пренос власништва над том парцелом у корист Општине Рума и то је главни предуслов, каже председник Манчић, да би у наредном периоду потписали уговор са Министарством привреде о преносу 100 милиона динара које је Влада обезбедила за изградњу пречистача отпадних вода.

"Захваљујем се и Влади и Републичкој дирекцији за имовину и господину Воркапићу што смо у рекордном року одрадили сву процедуру која је била неопходна и врло брзо ће та парцела прећи у нашу својину. Мислим да ћемо уговор са Министарством привреде потписати наредне седмице и када добијемо новац расписујемо јавну набавку. Фабрика за пречишћавање отпадних вода ће се градити на површини од 40 ари. Колектор отпадних вода ће бити доступан свим инвеститорима, свим фабрикама које се налазе у радној зони "Румен". Нашем ЈП "Водовод“ ће бити поверено одржавање и управљање. Чињеница је да компанија "Хачинсон" у овом моменту има највише потребе за тим, све остале компаније имају потребе, али у много мањој мери, но кажем пречистач ће подмирити потребе свих компанија у поменутој индустријској зони", поручио је Манчић.

Директор Републичке дирекција за имовину Републике Србије Јован Воркапић је нагласио да је изградња пречистача изузетно битна због заштите животне средине.

"Данас смо закључили уговор који је предуслов за изградњу фабрике отпадних вода у индустријској зони. То је нешто што ће све општине у Републици Србији морати да учине јер то од њих очекује Европска унија и директиве ЕУ које се односе на заштиту животне средине. Ово је практично први уговор који са општинама закључујемо као представници Владе и Републике Србије. Очекујем да ће их бити барем 15-16 ове године у другим општинама. Председник Манчић је увек био први кад су у питању овакве инвестиције, Општина Рума је увек била прва и због тога ми је посебно драго да сам овде данас", поручио је Воркапић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001