Три компаније у Руми ове године запошљавају 1.000 радника

величина слова

17. март 2017.

Slađan MančićСамо годину дана након отварања прве фабрике "Хачинсон" у Руми, овај француски инвеститор покреће нови производни погон. Пробна производња у другој фабрици" Хачинсон" је почела ове седмице, а званично отварање фабрике се очекује 27. марта 2017. године.

И друга фабрика "Хачинсон" у Руми ће се бавити производњом црева за аутоиндустрију, само за разлику од првог производног погона у коме се производе црева за расхладне уређаје, нова фабрика ће правити црева за гориво.

До краја ове године у новој фабрици "Хачинсон" посао ће добити 400 радника, изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Slađan Mančić"То је веома важна ствар за нашу општину и апсолутно не сумњамо да ће "Хачинсон" до краја године запослити нових 400 радника. Ја ћу подсетити да је уговорна обавеза била да почетком 2017. године прва фабрика запосли 225 радника, а у њој је већ ангажовано 475 радника. Дакле, што се тиче динамике запошљавања "Хачинсон" је буквално за 100 одсто надмашио уговорну обавезу када је реч о првом погону. Стога очекујемо стална запошљавања у практично сваком месецу до краја ове године. Општина Рума ће им свакако дати пуну подршку, како би се запослио што већи број грађана", поручио је Манчић и оценио да је да је "Хачинсон" компанија за велики респект јер ће већ у другој години рада у Руми запослити близу 1.000 радника.

Председник Манчић је подсетио да "Хачинсон" у Руми планира да изгради укупно четири фабрике, али да француска компанија није једини инвеститор који ће отворити велики број радних места.

Непалска компанија "Cinnovation group"која се бави производњом нудли 15. априла почиње пробну производњу у радној зони "Румска петља". До краја априла посао ће добити 166 радника.

Nudle"Крајем марта у фабрику стиже производна линија дугачка 140 метара. Након тога креће монтирање да би половином априла кренула и производња. Уговорна обавеза, због добијених субвенција, је да непалски инвеститор до краја 2017. године упосли 409. Такође, у мају отварамо и фабрику "La linea verde" у Добринцима, где ће посао добити 150 људи. У само ове три поменуте фабрике у 2017. години, посао ће добити 1.000 радника и то гарантује да ће у румској општини стопа незапослености бити спуштена на најнижи ниво", истакао је Манчић.

Председник Манчић је напоменуо да ће у наредних десетак дана и компанија "Албон" запослити још 20 радника.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001