У општини Рума пописано преко 6 хиљада нелегалних објеката

величина слова

15. март 2017.

Данас је у Влади Републике Србије одржана конференција за новинаре на којој је Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, представила резултате пописа нелегално изграђених објеката. Конференцији су присуствовали градоначелници и председници општина из локалних самоуправа које су најефикасније спровеле попис, међу којима је и општина Рума.

''У Србији има више од 2,2 милиона нелегално изграђених објеката, од чега је до сада пописано 1,4 милиона. Попис је завршило 100 локалних самоуправа аостало је још око 50 градова и општина да то заврше у наредних седам дана, а када све буде озакоњено од пореза на имовину годишње ће се остваривати приход од 100 милиона евра. До сада је донето ко 45.000 решења о озакоњењу, а од такси за то добијено је 1,2 милијарде динара, од чега је 70 одсто ишло локалним самоуправама, а остало држави. Приход од такси ће износити још најмање 15 милијарди динара или више од 100 милиона евра. То је новац ће бити усмерен за нове деонице аутопута, школе, канализације, обданишта и слично'', поручила је Михајловић.

 

 

''Општина Рума је једна од оних које успешно спроводе попис објеката. У прошлој години пописано их је 1668. По убрзаном систему и уз интервенцију Министaрства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре од почетка године до сада, пописано је 4344 објеката, што је укупно 6012 пописаних објеката. Од тог броја пописано је 960 стамбених објеката и 60 пословних. Приход од такси који је остварен прошле године износи 4.028.000,00 дин. а ове године, закључно са данашњим даном, тај износ је 819.000,00 динара'', истакла је Тања Дробац, шеф Одељења за урбанизам и грађење.

 

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001