Одржана XXIII седница Општинског већа

величина слова

14. март 2017.

Opštinsko većeЧланови Већа су на данашњем заседању усвојили предлог Одлуке о додели средстава из буџета Oпштине Рума за 2017. годину, за програме и активности цркава и верских заједница на територији Oпштине Рума.

Од десет милиона динара колико је румска локална самоуправа определила на овогодишњем конкурсу је подељено око 9.393.000 милиона динара, док је остатак средстава остављен у резерви.

Средства су добили:

-СПЦО Вогањ, "Храм преноса моштију Св. оца Николаја - 500.000 динара;

-РКЖ "Узвишење Светог Крижа" из Руме - 293.500 динара;

-СПЦО Стејановци, "Храм преноса моштију Св. оца Николаја" - 600.000 динара;

-СПЦО Рума, "Храм вазнесења Господњег" - 1.000.000 динара;

-СПЦО Рума, "Храм силаска Светог Духа на апостоле" - 7.000.000 динара.

Председник Општине Рума Слађан Манчић је казао да је Комисија приликом доделе средстава уважила сугестије верских заједница које су конкурисале, али и да се износ средстава по овом конкурсу из године у годину повећава.

Већници су изгласали и два предлога Решења о употреби средстава текуће буџетске резерве у износу 360.000,00 динара и 2.280.000,00 динара за измирење обавеза ЈКП "Паркинг и инфраструктура"(радови на стадиону "Словена", поправка саобраћајне сигнализације итд.).

Веће је одбацило жалбе Српског певачког друштва у Руми и Удружења пензионера и жена Пуж из Путинаца на Одлуку о додели средстава из буџета за програме и пројекте из области културе који су од значаја за Општину Рума у 2017. години, као неосноване.

Жалба које је поднело Удружење за одгој и заштиту ситних животиња Општине Рума на Одлуку о додели средстава из буџета за редовне активности и програме удружења са територије Општине Рума је такође одбијена као неоснована. Жалба Мађарског културно-уметничког друштва "Хуњади Јанош" из Руме на Одлуку о додели средстава за рад удружења је усвојена и ово удружење је уместо 100.000 динара, одобрено 150.000 динара.

На дневном реду су се нашле тачке које су се односиле на измену статута јавних предузећа и установа због усаглашавања са одредбама закона о јавним предузећима и закона о култури.

Жалба незапослене породиље Радмиле Будимир на Решење којим јој није признато право на новчану финансијску помоћ је одбијена је породиља није имала пријављено пребивалиште на територији Општине Рума од најмање три месеца.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001