Одржана VI седница СО Рума

величина слова

10. март 2017.

SO RumaЗаседање локалног румског парламента трајало је нешто мало мање од једног сата, а одборници су већином гласова усвојили све тачке предложеног реда. Поред првобитно предложене 22 тачке дневног реда, допуном је уврштена и Измена и допуна пословника СО Рума.

Једна од најзначајнијих одлука која је донета на овој седници Скупштине је доношење концесионог акта и покретање поступка доделе уговора о концесији у моделу јавно-приватног партнерства за обавављање јавног превоза на територији Општине Рума, истакао је председник СО Рума Стеван Ковачевић.

"После доношења овог акта покренућемо поступак јавне набавке доделе уговора и тиме ћемо решити питање превоза за наредних пет година. Морам да истакнем да је Рума једина општина, која ће, после Београда, увести овакав модел који се у великом граду као што је престоница Србије показао као задовољавајући и мислим да ће бити значајан бенефит за грађане Општине Рума", сматра Ковачевић.

Поред превоза усвојена је и Одлука о стипендирању спортиста, којом је повећан износ који се исплаћује за спортске стипендије и он сада износи 8.400 динара.

Stevan Kovacevic"Оно што је још важнија новина је то да ћемо омогућити спортистима који тренирају у клубовима који су изван територије Општине Рума да могу да остваре право на стипендију, под условом да клуб из те гране спорта не постоји у нашој општини. Ми смо имали ранијих година европске и светске прваке у појединим дисциплинама који су тренирали у другим општинама, али нису могли да остваре право на стипендију. Овом Одлуком ћемо то исправити", рекао је Ковачевић.

На седници је усвојено и неколико планских одлука, попут плана детаљне регулације насељених места Буђановци и Жарковац, радне зоне у Путинцима, али и комасације к.о. Вогањ.

"Све Планове доносимо желећи да изађемо у сусрет заинтересованим инвеститорима и месним заједницама. Излазимо у завршну фазу комасације и то је значајан потез јер тиме решавамо проблеме са којима су се власници парцела суочавали приликом промета некретнина. То је значајна претпоставка неких будућих развојних потенцијала пре свега када се региструју пољопривредна газдинства", закључио је Ковачевић.

У оквиру тачке извори и именовања Слободану Красићу је поверено место директора Центра за социјални рад Општине Рума, док је Мирјана Вујасиновић именована за вршиоца дужности директора у Туристичкој организацији Општине Рума.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001