Општина Рума на прагу ресертификације БФЦ СЕЕ стандарда

величина слова

24. фебруар 2017.

Dragan KosanovićПроцес за ресертификацију Општине Рума и потврђивања БФЦ СЕЕ стандарда за повољно пословно окружење у југоисточној Европи се приводи крају. У протеклом периоду извршена је провера од стране ресертификационе комисије НАЛЕД-а, а јуче је одржан и састанак челних људи Општинске управе и јавних предузећа са Верификационом комисијом НАЛЕД-а.

Ово је трећи пут да Општина Рума улази у процес ресертификације, а претходни пут испуњено је преко 90% свих критеријума. Стандард прописује укупно 12 критеријума и овог пута у процесу ресертификације локална самоуправа је дала одговоре на сва питања и поткрепила их потребном документацијом, истиче Драган Косановић, шеф Одељења за локални економски развој.

"Похваљени смо од стране НАЛЕД-а да смо општина са доста ентузијазма. То је, како су рекли, изузетно важно, јер је људски фактор и енергија која се улаже у тај процес од пресудног значаја за примену стандарда у пракси. Морам нагласити да постоје велике шансе да и пројекат "Партиципативно буџетирање" буде један од критеријума за добијање стандарда. Управо ће за тај пројекат бити референтна Општина Рума, која је сама успоставила систем по коме ће се радити и више него успешно, транспарентно, реализовала партиципативно буџетирање", изјавио је Косановић.

Током јучерашње верификационе посете похваљена је ISO стандардизација Општине Рума. БФЦ СЕЕ стандард који Општини Рума третира као општину са повољним пословним окружењем у југоисточној Европи представља и својеврсни гарант страним инвеститорима који желе да уложе свој капитал и покрену производњу у нашој општини.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001