Процес ресертификације Општине Рума

величина слова

23. фебруар 2017.

NaledВерификациона комисија НАЛЕД-а одржала је данас, у Градској кући, радни састанак са председником Општине Рума, начелником Општинске управе, шефовима одељења Општинске управе, представницима јавних предузећа и члановима Привредног савета.
Повод за посету Верификационе комисије НАЛЕД-а је редован процес ресертификације и ово је трећи пут да је локална самоуправа у процедури за обнављање сертификата Општине са повољним пословним окружењем у југоисточној Европи.

Одељење за локални економски развој, као носилац читавог процеса ресертификације општине, и потврђивања БФЦ СЕЕ стандарда, активно је радило на припремању све неопходне документације како би се потврдила испуњеност свих 12 критеријума и 81 подкритеријум које захтева сертификација НАЛЕД-а. Верификациона посета је само завршни корак у читавом процесу сертификације. На овом процесу се радило читаве претходне године. Посебно треба истаћи да је Општина Рума током 2010.године, и поново 2013.године била укључена у национални НАЛЕД-ов, а касније и у регионални БФЦ СЕЕ процес сертификације градова и општина са повољним пословним окружењем, са веома високом оценом регионалних Верификатора (преко 90%).

У свом уводном обраћању на данашњем састанку председник Општине Рума Слађан Манчић je рекао да заслуге за инвестициони развој румске општине припадају и НАЛЕД-у.

"У смислу развоја и инвестиционог просперитета Општине Рума имали смо велику подршку од стране НАЛЕД-а. Ми смо то знали да искористимо и да страним инвеститорима покажемо да у Руми влада повољна инвестициона клима. Отворене су нове фабрике, радна места, људи су се запослили. Тренд отварања нових радних места се наставља и Општина Рума је заиста у пракси потврдила да смо сертификат добили сасвим заслужено и зато сам уверен у ресертификацију", поручио је Манчић.

Naled sastanakТакође, данас је уприличен и састанак Верификационе комисије НАЛЕД-а са представницима локалне привреде и организована је посета предузећу "Luxury Tannety"(Kожара).

 

 

 

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001