XXI Oпштинско веће - додељена средства за културу, рад удружења и закуп сале спортским клубовима

величина слова

14. фебруар 2017.

 Opstinsko veće sednicaЗа редовне активности и програме удружења са територије Општине Рума у 2017. години биће издвојено 8.500.000 милиона динара, док ће локална самоуправа програме и пројекте из области културе финансирати са 7.500.000, динара.

Веће је на данашњем заседању донело одлуку да се удружењима одобри 8.120.000 динара, док ће остатак средстава у износу од 380.000 динара остати у резерви и утрошиће се накнадно у току године, уколико се за тако нешто укаже потреба.

Средства су одобрена за 56 удружења са територије Општине Рума, а укупно је 68 удружења поднело пријаву.

Када је реч о култури од 38 апликаната за њих 28 су одобрена средства и то у износу од 7.245.600 динара, док је остатак од 254.400 динара остављен у резерви, казао је председник Комисије за доделу средстава из области културе Стеван Ковачевић.

"За пројекте из области културе и рад удружења је издвојено 16 милиона динара. Износ средстава за културу је за око десет одсто виши у односу на претходну годину. Средства која смо одобрили покривају различите културне делатности. Заступљене су многе уметности попут сликарства, књижевности, те позоришта и филмског стваралаштва. Обезбедили смо средства за оне традиционалне манифестације које се одржавају на територији наше Општине, али и за функционисање културно уметничких друштава" нагласио је Ковачевић.

За закуп сале спортским клубовима у Општини Рума из општинског буџета биће издвојено 6.200.000 динара, што значи да ће укупна издвајања за спорт у 2017. години премашити 50 милиона динара.

Веће је подржало и одлуку да се износ спортских стипендија повећа на 8.400 динара, а новина је и да ће право на стипендију имати спортисти који тренирају одређене спортове у другим општинама, уколико у румској општини не постоји регистрован клуб за неки од тих спортова.

На седници је усвојено и неколико планиских одлука, дата сагласност на измене статута ЈУП "План" и Установе Културни центар "Рума". Прихваћене су три жалбе на Одлуку о додели студентских стипендија (у школској 2016/17 додељено је укупно 110 стипендија). Право на стипендију су остварили Ивана Вукојевић, Николина Беке и Александар Алемпић из Руме.

Једногласно је усвојен и Закључак о доношењу Програма комасације за к.о. Вогањ и Нацрт одлуке о спровођењу комасације у поменутој катастарској општини. 

Разматране су и две жалбе на Решења Одељења за локалне јавне приходе. Веће је донело одлуку да се жалба Ивана Цицваре из Хртковаца одбије, док је у случају Милене Јефтић из Руме поништено решењеОдељења за локалне јавне приходе.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001