XXI Општинско Веће - нова возила за полицију и ЈП "Комуналац"

величина слова

14. фебруар 2017.

Sednica Opštinskog većaОпштина Рума ће Полицијској станици у Руми донирати нови аутомобил Шкода Рапид, чија је куповина обезбеђена из средстава прикупљених од новчаних казни, изречених у саобраћају и уплаћених на рачун Општине Рума у 2016. години, одлучено је на данашњој седници Већа.

Ово је пети аутомобил за протекле две године које Општина Рума донира Полицијској станици подсетио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

"Након две нове Шкоде Фабије и два половна Пежоа, у сврху унапређења безбедности у саобраћају на путевима на територији Општине Рума, одлучили смо да ПС у Руми поклонимо још једно возило. Такође, ми и на сваки други начин помажемо полицију и друге државне институције у нашем граду. На овој седници Већа је донет је и Закључак о преносу права својине без накнаде на рачунарској опреми у корист ПС Рума. За потребе административне службе смо полицији донирали пет рачунара, седам штампача, два скенера и осталу пратећу опрему", рекао је Манчић.

Већници су подржали и Закључак о преносу права својине без накнаде на возилу у корист ЈП" Комуналац" у Руми. Наиме, Општина Рума је "Комуналцу" уступила комби Фиат Дукато произведен 2001. године, који више није адекватан за превоз деце/корисника услуга Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју. С обзиром да је Општина Рума купила нови комби за превоз корисника Дневног боравка, стари комби је уступљен јединици "Зеленило" ЈП "Комуналац".

Већници су дали сагласност и ЈП " Комуналац" у Руми да купи на лизинг нови камион/аутосмећар, чија је вредност процењена на око 24.000.000 динара.

ЈП "Комуналац" има аутосмећар који је запремине 16 метара кубних, а сада је план да се узме камион који има запремину 24 метра кубна.

"Потребан је већи камион како бисмо на рационалнији начин одвозили смеће из великих села румске општине. С обзиром да би капацитет новог камиона био за трећину већи, направиле би се уштеде и смањени трошкови одвоза смећа би практично покривали рату лизинга", истиче Жељко Дошен, помоћник директора за техничке послове у ЈП "Комуналац".

Једногласно је изгласана и промена буџетске апропријације у УПВО "Полетарац" у износу од 1.000.000 динара, а разлог је поправка система централног грејања у објекту у Првомајској улици.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001