Општина Рума доделила студентске стипендије

величина слова

13. фебруар 2017.

StipendijeСвечана додела уговора о стипендирању студената са подручја румске општине одржана је данас у Културном центру Рума. Студентима је уговоре о стипендирању уручила заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић, а ове године право на општинску стипендију остварило је 110 студената.

Месечни износ стипендије износи 8.400 динара. Стипендија се исплаћује десет месеци.

Општина Рума је увек гледала да изађе у сусрет најбољим студентима и ученицима и ово један од наших редовних видова помоћи младим људима, казала је Марија Стојчевић.

"Свим добитницима стипендија честитам и желим успех у даљем школовању и усавршавању. Нека ова стипендија буде један додатни мотив да радите марљиво и вредно, како бисте остварили ваше зацртане циљеве. У Општини Рума ћете увек имати подршку и надам се да ћете се након завршетка школовања вратити у Руму и својим знањима и вештинама помоћи даљи развој наше општине", нагласила је Марија Стојчевић.

Један од студената који је оставарио право на стипендију Алексеј Тубоњић, сматра да је свака новчана потпора значајна за студенте.

"Стипендија ми значи много као и сваком студенту. Било који новац који добијемо, а да није од родитеља, је изузетно важан за студенте. Трудио сам се током средње школе да имам што бољи просек, како бих могао да упишем жељени факултет, а ево сада сам захваљујући оствареном успеху стекао и општинску стипендију", казао је Тубоњић, студент прве године дефектологије.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001