Више трансферних средстава за област социјалне заштите

величина слова

6. фебруар 2017.

Mancic, Ivanisevic, SlavujevicПредседник Општине Рума Слађан Манчић одржао је данас, у Градској кући, састанак са државним секретаром Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије Ненадом Иванишевићем.
На састанку
се разговарало о развојним потенцијалима румске општине у области социјалне заштите, унапређивању сарадње са ресорним министарством, као и о EaSI програму ЕУ, значајном за запошљавање на локалном нивоу и програму немачке развојне банке KfW.

"Државни секратар нам је презентовао нове могућности за финансирање програма социјалне заштите у 2017. години. То је за нас веома битна тема, јер локална самоуправа из године у годину се труди да унапреди социјалну заштиту. Захвални смо секретару Иванишевићу и ресорном министарству, јер ће наменска средства у овој години бити за око 15 одсто већа у односу на 2016. годину", изјавио је Манчић.

Државни секретар Ненад Иванишевић је нагласио да је са председником Манчићем разговарао о новим пројектима за побољшање социјалне инфраструктуре, који Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије реализује уз помоћ Немачке Владе.

Sastanak u Gradskoj kuci"За област социјалне заштите су предвиђена значајна средства. Издвојићемо 6 милиона динара наменских средстава, кроз сарадњу са ЕУ Руми ће бити доступно још 200.000 евра, док би немачка помоћ износила око 100.000 евра. У наредних неколико дана Министарство и Канцеларија за локални економски развој ће развити добар пројекат са којим ће се конкурисати за средства из ЕУ. Познавајући рад председника Манчића и румске локалне самоуправе сигуран сам да ћемо врло брзо имати пројекат, а у фокусу ће бити унапређење социјалне инфраструктуре, пре свега школа и вртића", рекао је Иванишевић и додао да ГЦ "Срем" мора бити лидер социјалне заштите у Србије.

"Што се тиче Геронтолошког центра "Срем" из фондова ЕУ планирамо да финансирамо пројекат "Геронтолошки клуб - дневни центар" при ГЦ "Срем", све са циљем унапређења услуге у овој установи. ГЦ "Срем" јесте и мора остати лидер социјалне заштите у Србије и установа која ће бити за пример другима. Ту позицију он ће задржати само уз стално унапређење квалитета услуга и иновације у чему је за сада без премца", поручио је Иванишевић.

Састанку у Градској кући је присуствовао и нови директор ГЦ "Срем" др Зоран Славујевић, који се у име установе захвалио државном секретару.

"У име Геронтолошког центра "Срем" желим да се захвалим државном секретару, господину Иванишевићу на данашњој посети и лепим речима којима нас је похвалио. Геронтолошки центар "Срем" у Руми је један од лидера овакве врсте услуга у целој држави и до сада смо реализовали бројне пројекте у сарадњи са ресорним министарством, а највећу добробит остварили су наши корисници. Верујем да ћемо и пројекат Геронтолошког клуба успешно реализовати до краја године", закључио је Славујевић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001