Рефундација ПДВ-а за куповину хране и опреме за бебе

величина слова

2. фебруар 2017.

ПДВПраво на повраћај пореза на додату вредност за куповину хране и опреме за бебе сада се може остварити за износ до 75.029 динара, саопштила је Пореска управа.
Одлуком Пореске управе измењени су лимити који се односе на нето приход и укупну имовину родитеља и старатеља. По садашњим прописима родитељи у години која претходи години у којој се подноси захтев за рефундацију ПДВ мора да има остварен приход мањи од 1.028.970,29 динара. Други услов је да је укупна вредност имовине родитеља на коју се плаћа порез мања од 25.081.150,62 динара.
У првој години старости бебе, купац хране и опреме може да оствари рефундацију ПДВ-а највише у износу од 42.873,76 динара, а од навршене прве до друге године старости бебе, на износ од 32.155,32 динара. Дакле, укупан износ који се може остварити по основу рефундације ПДВ за куповину хране и опреме за бебе износи 75.029,08 динара.
Рок за подношење захтева за рефундацију ПДВ-а за куповину хране и опреме за бебе је од 1. до 17. фебруара 2017, а захтеви за рефундацију ПДВ-а се подносе надлежној организационој јединици Пореске управе према месту пребивалишта подносиоца захтева.

Додаје се и да надлежне организационе јединице Пореске управе уз захтев купца, примају фискалне исечке који су издати од стране продавца хране и опреме за бебе, у складу са прописима којима се уређују фискалне касе, до 31. јануара 2017. године.
Право на рефундацију ПДВ-а за куповину хране и опреме за бебе траје до усвајања Закона о финансијској подршци породицама са децом.

Образац РФНБ

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001