Подељен огрев грађанима румског насеља "Вашариште"

величина слова

1. фебруар 2017.

podela briketaЦентар за социјални рад приводи крају акцију снабдевања огревом социјано најугроженијих становника Општине Рума.

Брикети за огрев подељени су данас и у румском, неусловном насељу "Вашариште", где је 3.600 килограма огрева поделило 40 породица.

Према речима директора Центра за социјални рад Слободана Красића на територији румске општине огревом ће укупно бити снабдевено око 500 социјално угрожених породица.

 

Slobodan Krasic"Настављамо традицију да делимо брикете, јер су искуства показала да је то најбољи и најбржи начин да изађемо у сусрет грађанима. Акцију поделе огрева завршавамо до краја ове седмице. Прве поделе огрева су кренуле још у новембру, а око 500 породица је остварило право на помоћ у огреву, што свакако није мали број и подела изискује време. Када су у питање сеоске месне заједнице од њих 16, ми смо завршили испоруке огрева у 14. Данас породицама у насељу "Вашариште" делимо по 90кг угљеног брикета, што је стандард када је реч о количини огрева по једној породици", изјавио је Красић.

Пре неколико година када је Центар за социјални рад покренуо акцију поделе огрева снабдевано је око 200 породица.

Briketi podelaТај број је сада више него удвостручен и у Центру за социјални рад воде рачуна да ниједна породица која има право на огрев, не буде ускраћена за овај вид једнократне помоћи, истиче Красић.

Набавку огрева финансира локална самоуправа из општинског буџета, док листу корисника сачињава Центар за социјални рад.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001