Одржана XX седница Општинског већа

величина слова

30. јануар 2017.

VećeОпштинско веће је на данашњем заседању донело Одлуку о додели средстава из буџета Oпштине Рума за програме и пројекте из области спорта од значаја за Општину Рума за 2017. годину.

Укупан овогодишњи буџет износи 25 милиона динара, а укупно је додељено 23.535.000 динара. Остатак расположивих средстава је остављен у резерви и он ће бити накнадно распоређен, јер се очекује да три клуба на крају пролећног дела сезоне изборе пласман у виши ранг.

Члан Општинског већа задужен за спорт Александар Бундало је нагласио да је локална самоуправа, поред 25 милиона динара за рад клубова, издвојила и 6,2 милиона за закуп термина у спортским салама и 20 милиона динара за унапређење спортске инфраструктуре.

Већници су изгласали и Одлуку о суфинансирању пројеката из буџета Oпштине Рума ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2017. години. За суфинансирање медије биће издвојено 25 милиона динара.

На седници је Решењем образован координациони тим за израду плана имплементације и извештавање о спровoђењу стратешких планова и њихове реализације.

Једногласно је подржан и Предлог Одлуке о избору организације која ће утврдити тржишну вредност парцеле бр. 1519/3 у к.о. Стејановци. Процену ће извршити Министарство финансија Пореска управа - филијала Рума.

Усвојен је и Нацрт Одлуке о изради Плана детаљне регулације дела радне зоне у к.о. Путинци, као и Нацрт Одлуке о враћању утрина и пашњака селу Вогањ, којим је одбијен захтев грађана села Вогањ за враћање утрина и пашњака на коришћење селу. Један од разлога за такву одлуку је чињеница да тражено земљиште није постало друштвена својина по основу Закона о проглашењу општенародном имовином сеоских утрина, пашњака и шума... Такође, земљиште је у власништву Министарства одбране.

Веће је позитивно одговорило на захтева за давање сагласности за давање у закуп пашњака у к.о. Буђановци.

Усвојен је и Правилник о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Дневном боравку за децу и младе са сметњама у развоју. Пошто је дошло до повећања броја корисника потребно је додатно ангажовати два извршиоца, што је Центар за социјални рад и учинио.

Осам жалби на Решења Одељења за локалне јавне приходе је разматрано на данашњем заседању. Одбијене су жалбе Драгољуба Бркића из Руме, Миленка Катића из Пећинаца, Душана Новаковића из Хртковаца, "Агроруста ДОО" из Београда(две жалбе),"Полет АД" из Хртковаца(две жалбе), док је поништено Решење у поступку против "ДОО Агроуније" из Инђије и предмет је враћен првостепеном органу на поновни поступак и одлучивање.

Чланови већа су изгласали и Решење о изменама и допунама Решења о именовању привременог тела МЗ Кленак. Уместо досадашњег председника Привременог тела Слађана Манчића именован је Миодраг Алексић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001