Представљене могућности Руме на форуму у Гелзенкирхену

величина слова

16. јануар 2017.

Poseta NemačkojДелегација Општине Рума, на челу са председником општине Слађаном Манчићем, борави у радној посети Немачкој. Делегација наше општине учествује у Гелзенкирхену у раду форума у оквиру пројекта “Партнерство одрживог развоја јединица локалне самоуправе". У овај пројекат је наша општина укључена као партнер немачког града Берзенбрика. Осим ова два града у партнерском наступу у овом пројекту учествује још 11 упарених локалних заједница из Немачке и југоисточне Европе.
Пројекат спороводи немачко Савезно министарство за привредну сарадњу и развој, а он се бави различитим приступима за остварење 17 глобалних циљева одрживог развоја на локалном нивоу (Добра здравствена брига, обновљива енергија, родна равноправност, смањење неједнакости итд.).

Govor predsednika MančićaПредседник Манчић је данас представио нашу општину и изнео планове и могућности за њено укључење у готово све стратешке области које покрива пројекат, а посебно у области економског развоја и заштите животне средине.
Треба истаћи да је наша општина једина која је укључена у овај пројекат, а да иза себе нема бар деценијску институционализовану партнеску сарадњу са неким од немачких градова. То је велико признање за њу, али и резултат успостављања контакта и сарадње са Берзенбриком, која траје нешто више од годину дана са амбицијом да прерасте у братимљење.

Вечерас се очекује да председник општине Рума Слађан Манчић и градоначелник Берзенбрика др Хорст Бајер потпишу Меморандум о разумевању две стране у оквиру пројекта “Партнерство одрживог развоја јединица локалне самоуправе".

Делегација наше општине и наредних дана учествоваће у раду форума и сусрешће се  са званичницима осталих градова учесника.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001