Општина Рума уручила поклоне прворођеној беби у 2017. години

величина слова

13. јануар 2017.

Porodica Zeravic i predsednik MancicПредседник Општине Рума Слађан Манчић посетио је данас прворођену бебу у Општини Рума и у име локалне самоуправе родитељима, мајци Теодори Мишчевић и оцу Ненаду Жеравићу уручио пригодне поклоне за новорођенче.

Први дан у 2017. години породици Жеравић из Стејановаца на најбољи могући начин улепшало је рођење сина Дражена. Дражен је рођен у породилишту у Сремској Митровици, а сам порођај је протекао без проблема.

Општина Рума је за малог Дражена обезбедила 50.000 динара, али и поклон пакет за новорођенче вредан 15.000 динара, док су Нина и Дарија обрадоване новогодишњим пакетићима.

Председник Општине Рума Слађан Манчић честитао је поносним родитељима рођење трећег детета и пожелео им пуно здравља, породичне среће и успеха.

"Нема веће радости од рођења детета и од срца још једном честитам родитељима. Традиционално као и ранијих година Општина Рума је за прворођену бебу припремила поклоне, као мали знак пажње. Надам се да ће нам се у 2017. години родити много више деце, него у претходној. Млада породица Жеравић може да послужи као један позитиван пример, јер су се храбро одлучили да прошире породицу и то је значајна ствар за нас као државу", изјавио је Манчић.

Драженов долазак на свет ипак је највише обрадовао његове две сестре петогодишњу Нину и трогодишњу Дарију, тврди мама Теодора.

"Заправо ми смо очекивали још једну девојчицу и тек у деветом месецу смо сазнали да ће беба бити дечак. Такође, термин је био 22. јануар, али нас је Дражен 1. јануара опет изненадио. Хвала Општини Рума на овом заиста, за нас, значајном гесту, пријатно смо изненађени и веома захвални", казала је Драженова мама.

Дражен је рођен у породилишту у Сремској Митровици 1. јануара, у 9 сати и 10 минута, а сам порођај је протекао без проблема.

Подсетимо, Општина Рума у склопу борбе за већи наталитет, између осталог, већ годинама исплаћује новчане помоћи незапосленим породиљама, али је у 2017. години обезбеђено и финансирање вантелесне оплодње од стране румске локалне самоуправе. Такође, подигнут је и износ родитељског додатка за прво дете са 20.000 на 30.000 динара.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001